2019 Purgis

Posted by
Lugemisele kuluv umbkaudne aeg: 2 minutit

2019 oli tõsine muudatuste aasta, alustasin käesolevat blogi, alustasin ka investeeringute jälgimisega (ehk siis lihtsamalt öeldes, tegin endale Exceli), liitusin Mintosega (mida pikalt vältisin, kuna pelgasin kogu seda ühisrahastust), liitusin ka EstateGuruga, haarasin esimese RSÕ (Rikkaks Saamise Õpik, Jaak Roosaare) järgi ja lisaks kõigele eelnevale hakkasin ka oma võsukesele Koolifond+’i koguma väiksemat taskuraha, mille ta saab kätte kõikide eelduste kohaselt, siis kui ta on 21. Kaugemale tulevikku vaatasin ka põgusalt ja avasin endale III samba.

Tõusud ja mõõnad

Suurimaks ebaõnnestumiseks nimetaks ma endiselt PRFoodsi floppi mis juhtus, aga sellest sain ma kätte oma õppetunni ja loodetavasti tegelen aastal 2020 vähem spekuleerimisega.

Kui rääkida tõusudest, siis võime vaadata korra peale kogu portfelli tõusule (seda küll vaatega alates Augustist)!

Protsentuaalselt tõusis kogu portfell (alates Augustist): 76.73%
Summaarselt tõusis kogu portfell (alates Augustist): 1684.26 €

Võib öelda, et protsenti on toredam vaadata kui summat ennast, sest pean tõdema, et võiksin oluliselt rohkem kõrvale panna ja säästa. Sellest tulenevalt tuleb aasta 2020 plaan ka veidi konservatiivsem kulutamiste mõttes ja progressiivsem investeeringute mõttes. Aastast 2020 võib lugeda juba järgmises postituses.

Retrospektiiv

Ehk teisisõnu, mida teha ja mida mitte – 2019 edition!

Ära spekuleeri – kui ei oska!
Osta pikaks ajaks – ära igapäevaselt vaata tootlust (või selle puudumist)!

Eks neid punkte võiks üles loetlema jäädagi, aga põhiliselt kaks asja millega eksisin 2019 aastal on kirja saanud.

Mõnusat aasta lõppu!

Namaste!

Jaga mu möla